2.1 Datamodel

Som ved Jupiter og GERDA findes der bĂĄde en intern datamodel og et udvekslingsformat.

  • Modeldatabase datamodellen, som afspejler den mĂĄde Modeldatabasen lagres i GEUS’ Oracle database.
  • PC Modeldatabase datamodellen, der er det format, der bruges til at udveksle modeller med eksterne modelprogrammer

2.1.1 PC Modeldatabase formatet

PC Modeldatabase-formatet er det format, som modeller kan downloades på fra Modeldatabasen og det format, som de skal uploades på. Formatet er åbent og vil kunne ses på Modeldatabasens hjemmeside. Up- og download kan fortages på Access- (97 og 2000), Firebird, Microsoft SQL Server- samt Oracle format. Bemærk, at Access-formaterne kun kan indeholde begrænsede mængder af data og derfor ikke kan bruges ved up- og download af store mængder data.

PC Modeldatabase-formatet er dokumenteret på Modeldatabasens hjemmeside og nærmere beskrevet i bilag 1 til denne vejledning. PC Modeldatabase-datamodellen vil kun sjældent ændres, og ændringerne vil blive adviseret til leverandørerne af Modelsoftware. Det tilstræbes dog, at ældre versioner fortsat vil kunne indlæses.

2.1.2 Modeldatabase formatet

Når modeller er uploadet til Modeldatabasen, vil modellerne blive lagret i Jupiter databasen. Formatet i Oracle-databasen ændres løbende for at sikre tilfredsstillende svartider og som følge af tilføjelser i Modeldatabasens funktionalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *