2.1 Datamodel

Som ved Jupiter og GERDA findes der både en intern datamodel og et udvekslingsformat.

  • Modeldatabase datamodellen, som afspejler den m√•de Modeldatabasen lagres i GEUS‚Äô Oracle database.
  • PC Modeldatabase datamodellen, der er det format, der bruges til at udveksle modeller med eksterne modelprogrammer

2.1.1 PC Modeldatabase formatet

PC Modeldatabase-formatet er det format, som modeller kan downloades på fra Modeldatabasen og det format, som de skal uploades på. Formatet er åbent og vil kunne ses på Modeldatabasens hjemmeside. Up- og download kan fortages på Access- (97 og 2000), Firebird, Microsoft SQL Server- samt Oracle format. Bemærk, at Access-formaterne kun kan indeholde begrænsede mængder af data og derfor ikke kan bruges ved up- og download af store mængder data.

PC Modeldatabase-formatet er dokumenteret p√• Modeldatabasens hjemmeside og n√¶rmere beskrevet i bilag 1 til denne vejledning. PC Modeldatabase-datamodellen vil kun sj√¶ldent √¶ndres, og √¶ndringerne vil blive adviseret til leverand√łrerne af Modelsoftware. Det tilstr√¶bes dog, at √¶ldre versioner fortsat vil kunne indl√¶ses.

2.1.2 Modeldatabase formatet

N√•r modeller er uploadet til Modeldatabasen, vil modellerne blive lagret i Jupiter databasen. Formatet i Oracle-databasen √¶ndres l√łbende for at sikre tilfredsstillende svartider og som f√łlge af tilf√łjelser i Modeldatabasens funktionalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *