3.3 Oprettelse af ny bruger

Første gang en bruger skal bruge modeldatabasen, skal han eller hun oprette sig selv som bruger. Dette gøres ved at klikke på linket ”Start Modeldatabasen”. Dette link leder til Modeldatabasens login form

For at oprette sig som bruger klikkes på ”opret ny bruger”. Der vil blive åbnet et nyt vindue med en form som i Figur 4. Du vil her skulle indtaste dit navn og din e-mail adresse.

figur_4

Figur 4: Opret ny bruger.

Når disse oplysninger er tastet ind, klikker du på ”Opret” knappen. Du vil herefter modtage en mail med et autogenereret kodeord (dette kan ændres, når du har startet Modeldatabasens web-interface). Denne fremgangsmåde er valgt for at forhindre personer i at oprette en bruger under et domæne, som personen ikke har en e-mail konto ved. Dette er valgt, da fortrolige modeller kun vil kunne ses for personer med en e-mail adresse, der hører til det domæne, som ejer modellen, eller som er konsulent for udarbejdelsen af samme.

Når man er oprettet som bruger på modeldatabasen kan man tildeles rettigheder til at editere bestemte modeller. Dette er nærmere beskrevet i afsnit 7.1.4: Rettigheder og bruger-styring.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *